AARHUS
TECH

Kombinations­forløb FGU

Unge, der går på FGU, har mulighed for at snuse til en erhvervsuddannelse på AARHUS TECH.

Eleven kan i løbet af 3 uger finde ud af, om de faglige forudsætninger og motivationen er til at begynde en uddannelse. I et såkaldt kombinationsforløb starter FGU-eleven sammen med de øvrige elever på grundforløb 2. Forløbet varer fra 10. til 28. august 2020.

Vi tilbyder kombinationsforløb på alle ikke-dimensionerede uddannelser.

 

Følg undervisningen i 3 uger, og fortsæt på en uddannelse

Hvis eleven trives med skolen og fagene, bliver han/hun indskrevet som EUD-elev, når de 3 uger er gået.

Hvis eleven ikke er klar til at fortsætte på uddannelsen, kan han/hun vende tilbage til FGU-skolen uden at bruge et af sine 3 forsøg på EUD.

NB: Ved tilmelding til kombinationsforløbet skal vi have dokumentation for, at eleven lever op til adgangs- og overgangskrav. Eleven kan ikke komme til optagelsesprøve.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til kravene.

Lager og Vejgodstranport
Eleven prøver at - køre lastbil (simulator), arbejde med båndstrammere, strækfilm og krympehætter på pallegods, laste en lastbil med palleløfter og løftebagsmæk og lave ruteplanlægning.

Gastronomi
Eleven prøver at – arbejde med råvarekendskab, tilberedningsmetoder, sæson og bæredygtighed og bl.a. fremstille fars, stoppe og ryge pølser, arbejde med forskellige kosttyper i forhold til forskellige behov, fremstille brød og konditorkager samt planlægge og fremstille en 3-retters menu, som serveres for hele holdet.

Smed
Eleven prøver at svejse og fremstille et enkelt projekt i værkstedet.
Forløbene er for alle FGU-elever, der interesserer sig for området. Eleverne skal kunne tale og forstå dansk. Der kræves ingen faglige forudsætninger.

Om tilmelding til kombinationsforløb på AARHUS TECH

Bemærk, at eleven ikke tilmeldes grundforløbet på optagelse.dk

Tilmeldingen sker på et særligt skema senest torsdag den 4. juni 2020. Find skemaet her. Skemaet sendes med sikker mail til optagelse@aarhustech.dk

Vi opfordrer skolerne til at være i god tid før tilmeldingsfristen. Holdene kan hurtigt blive fyldt op.

Har I brug for en intro til kombinationsforløbet?

Hvis I som FGU-skole er interesseret, kan vi tilbyde et besøg af en repræsentant fra AARHUS TECH. Her fortæller vi eleverne om forløbet og svarer på spørgsmål.

Kontakt Christian Damsgaard på tlf. 2948 1920 eller cda@aarhustech.dk

Kombinationsforløb for FGU-elever er udviklet i et samarbejde mellem AARHUS TECH og FGU Aarhus.