AARHUS
TECH

Grundforløb 1 - Metal og mekanik

Metal og mekanik

for dig der kommer fra 9. eller 10. klasse

 

Mange former for mekanik, teknik og maskiner

På Metal og mekanik får du en hverdag sammen med andre unge, som ligesom dig synes, at det er sjovt at arbejde med metaller, motorer, og maskiner, såvel store som små.

Du lærer om metallers forskellige egenskaber, anvendelser og metoder til bearbejdning. Og med forstand på mekanik kan vi bruge vores viden til at reparerer maskiner og apparater. Vi har fokus på bæredygtighed og innovation, og vi lærer dig at designe, udvikle og udfærdige genstande og produkter i metal. Du skal altså arbejde med hele arbejdsprocessen, lige fra den tidlige idé på tegneblokken til det færdige produkt er klart.

Det kræver naturligvis, at du kender til de mange værktøjer, metoder og maskiner, som indgår i metalarbejde - og at du er i stand til at bruge dem. Derfor introducerer vi dig til masser af specielt håndværktøj, større maskiner, og udstyr til svejsning. Du kommer desuden til at prøve kræfter med fejlfinding, el-systemer, og reparation af biler.

Stærke fællesskaber, der aldrig ruster

Du kommer til at indgå i et fagligt fællesskab, hvor vi sammen dyrker vores interesse for det gode håndværk, metalarbejde og maskiner. Vi øver os sammen og lærer sammen. Du skal altså ikke kun arbejde alene, men også i par og større grupper i såvel værkstederne som i klasselokalet. Vi laver endda tværfaglige projekter med de andre fagretninger.

Det lyder måske meget seriøst og fagligt alt sammen, men du kan trygt regne med, at socialt samvær også fylder meget! Ligesom vi går op i, at vores svejsninger er stærke, er det vigtigt for os, at du får venskaber, der holder. Vi tror nemlig på, at du udvikler dig bedst – fagligt og personligt – når du trives og hver dag går glad og stolt i skole. Sådan klæder vi dig på til sikkert at kunne tage hånd om dit uddannelsesvalg, din fremtid og dig selv.

YouTube er deaktiveret.

1:13 minutter

Du bliver introduceret til

Uddannelser


Industriteknikeruddannelsen (EUD og EUX)

Personvognsmekaniker (EUD og EUX)

Smed (EUD og EUX)

Vejgodstransportchauffør (EUD)

Varighed


Grundforløb 1 varer 20 uger

Start hvert år  i august

 

Lokation


Erhvervsfaglige fag
Halmstadgade 6, Aarhus N

 

Gymnasiale fag på EUX

På grundforløbet:
AARHUS TECH
Halmstadgade 6
8200 Aarhus N

På hovedforløbet:
AARHUS GYMNASIUM, Viby
Hasselager Allé 10
8260 Viby J

Sådan arbejder vi

Vi gør meget ud af, at du og dine kammerater får en anderledes skoledag. Meget af tiden arbejder vi på tværs af teoretiske og praktiske fag. Vi arbejder meget med temaer og projekter, og ofte også på tværs af de forskellige erhvervsfag, så sammenhængen bliver tydelig. Vi har stor fokus på din og dine kammeraters trivsel, og derfor vil motion og bevægelse være en integreret del af din skoledag.

På grundforløb 1 skal du have klasseundervisning i dansk og matematik to dage om ugen. Resten af tiden bruger du på dine erhvervsfag. Læs mere om fagene på grundforløb 1.