AARHUS
TECH

Vild med mad

2 eller 3 dage

Vi glæder os til nogle spændende dage sammen med dig.

Du vil møde undervisere og elever, som guider dig igennem hele forløbet. De fortæller dig om erhvervsuddannelserne, og du kommer til at arbejde med nogle praktiske opgaver i værkstederne.

På den måde får du en smagsprøve på en hverdag på AARHUS TECH.

Vi introducerer ikke kun én uddannelse, men flere uddannelsesmuligheder inden for samme interesseområde. Brobygning er sjove og anderledes skoledage, hvor du kommer til at bruge både dine kloge hænder og din kreative hjerne.

To dage kan være nok til at finde ud af, hvad du har lyst til i fremtiden.

 

Brobygning på fagretningen Vild med mad

Praktisk info

Varighed: 2 eller 3 dage

Hvor: Dollerupvej 4, Aarhus C

Mødetid: kl. 8:30 - 13:30

Kantine: du kan købe frokost med kort og MobilePay

Beklædning: du låner tøj på skolen, der overholder krav til hygiejne og sikkerhed.

Fravær: Kontakt egen skole

Sådan ser dit program ud 

Her kan du se dit skema for dine dage på AARHUS TECH.

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

8.30 

Velkomst

Samling og gennemgang af gårdagens opgaver

Samling og gennemgang af gårsdagens opgaver.

  Intro med rundvisning Gennemgang af dagens opgave Gennemgang af dagens opgaver
  Oplæg om fagreningen Vild med mad og EUD/EUX    

9.30 

Gennemgang af dagens opgave Tilberedning af dagens opgave med årstidens råvarer Tilberedning af dagens opgave med årstidens råvarer.
10.00 

Arbejde med teoretiske eller praktiske håndværksmæssige opgaver - eksempelvis bager-, slagter- eller gastronomiske opgaver. Det kan foregå i klasselokale eller på virksomhedsbesøg Arbejde med håndværksmæssige opgaver i køkkenet - eksempelvis bager-, slagter- eller gastronomiske opgaver.  Arbejde med håndværksmæssige opgaver i køkkenet - eksempelvis bager-, slagter- eller gastronomiske opgaver
13.00  Oprydning og rengøring samt opsamling på dagen. 

Oprydning og rengøring samt opsamling på dagen.

Evaluering (2 dages kursus )

Oprydning og rengøring samt opsamling på dagen.

Evaluering (3 dages kursus) 

 

Vi laver mad sammen i køkkenet

Hver dag vil du få nogle praktiske og teoretiske udfordringer. Det kan være opgaver indenfor bager-, slagter elle kokkeområdet. Vi har også mulighed for at komme på virksomhedsbesøg.

Når du arbejder i køkkenet eller bageriet vil du blive undervist i elementær hygiejne. Det er vigtigt, at du følger anvisningerne og overholder kravene til god hygiejne. Er du i tvivl, så spørg en lærer.

 

Din fremtid med en uddannelse indenfor Vild med mad


Har du fundet ud af, at du kan lide at arbejde med mad? Og er det vigtigt for dig at yde god service overfor kunder og gæster?

Så er fagretningen Vild med mad måske noget for dig også i fremtiden.

Efter de første 20 uger på fagretningen vælger du en af følgende uddannelser:

  • Bager og konditor
  • Gastronom
  • Gourmetslagter
  • Ernæringsassistent
  • Tjener

Om uddannelser indenfor Vild med mad

Måske vil du gerne lave gourmetmad på en restaurant, frokostbuffeter i en kantine eller måltider til syge eller ældre i et institutionskøkken. Eller du hellere vil arbejde med kød og færdigretter til slagterbutikkens montre. Måske foretrækker du at være tjener og dække bord og servere for gæsterne?

På Vild med mad-grundforløbet snuser du til lidt af det hele og finder ud af, hvor din passion ligger.

I en stor del af undervisningen kommer du til at arbejde tværfagligt og praktisk i forskellige værksteder som køkken, restaurant og slagter-skærestuen. Vi underviser ofte i forskellige temaer, som I arbejder sammen om. Det kan være ’Mig og min mad’, ’Naturen som spisekammer’ og ’Madoplevelser’.

Glæd dig til en uddannelse med masser af spændende projekter sammen med andre unge!

 

Stikord om job inden for mad og gastronomi

Gastronom
I løbet af uddannelsen vælger du speciale som kok eller indenfor smørrebrød og catering.

Spændende, smagfuld og smukt anrettet mad er gastronomens område. Din viden om råvarer er basal i uddannelsen ligesom sundhed, ernæring og teknikker til at lave maden.

Ernæringsassistent
Ernæringsassistenten og ernæringshjælperen tilbereder og anretter varm og kold mad i storkøkkener på fx hospitaler, plejehjem, dag- og døgninstitutioner, kostskoler og kantiner.

Bager og konditor
Bageren fremstiller brød og kager, lige fra smukt pyntede kager, surdejsbrød og til lækre croissanter. Du mestrer både moderne metoder og fagets stolte håndværkstraditioner. Du kan specialisere dig i én af retningerne.

Tjener
Du skaber de gode rammer for restaurantens gæster. Du er værten, der siger goddag, fortæller om menukortet og til sidst serverer maden og vinen.

Gourmetslagter
Du udskærer kød og fremstiller delikatesser, færdigretter og pølser. Når varerne er gjort klar, er det dig, som står bag disken og rådgiver kunderne og sælger det ferske kød, pølserne og færdigretterne.

Vil du starte på en erhvervsuddannelse?

Grundforløb 1 varer 20 uger og er for dig, der kommer direkte fra 9. og 10. klasse.

Hvis du er i tvivl om, hvad der interesserer dig, er der 6 fagretninger at vælge imellem:

  • Byggeteknik EUD/EUX
  • EUX TECH
  • It, medie og teknik EUD/EUX
  • Metal og mekanik EUD/EUX
  • Styling og livsstil EUD
  • Vild med mad EUD/EUX

Vil du starte på en erhvervsuddannelse?

Grundforløb 1 varer 20 uger og er for dig, der kommer direkte fra 9. og 10. klasse.

Hvis du er i tvivl om, hvad der interesserer dig, er der 6 fagretninger at vælge imellem:

Erhvervsuddannelser forkorter vi EUD. Hvis du kombinerer din erhvervsuddannelse med gymnasiale fag, hedder retningen EUX.

Du kan vælge alle fagretninger som EUX dog undtaget Styling og livsstil. EUX giver både et svendebrev og et studenterbevis.

Det er dine evner og interesser, der afgør, hvilken fagretning, du skal vælge. Indenfor hver retning kan der være mange forskellige erhverv.

I løbet af de første 20 uger, grundforløb 1, får du et indblik i dem alle og finder ud af, om du vil være kok, mediegrafiker, murer eller noget helt andet.