AARHUS
TECH

Grundforløb 1 - Vild med mad

Vild med mad

for dig der kommer fra 9. eller 10. klasse


Få appetit på god smag!

På Vild med mad møder du andre unge, der også har en interesse i gode madoplevelser.

I løbet af 20 uger introducerer vi dig for alle vores uddannelser indenfor mad, så du med ro i maven kan vælge din uddannelse inden for gastronomi: kok, slagter, bager, konditor, smørrebrød/cater og tjener.

Du får et solidt råvarekendskab og lærer de grundlæggende tilberedningsmetoder, forskellige skæreteknikker, bager kager, der imponerer, og laver mad, der passer både til hverdag og fest. Vi ser desuden på, hvordan vi gennem vores valg (og fravalg) i køkkenet kan fremme bæredygtighed.

Vi lærer dig desuden, hvordan du planlægger en arbejdsdag, prioriterer arbejdsopgaver, taler fagsproget, holder hygiejnen i køkkenet samt læser og forstår en opskrift som de professionelle.

Det handler om mere end mad – det handler om dig

Den allervigtigste ingrediens i køkkenet er morskab. Vi tror på, at du lærer bedre, hvis du trives i hverdagen og arbejdet indebærer masser af smil, sjove oplevelser, udfordringer og kreative udfoldelser. Vi leger Masterchef, udfordrer dig med smage du aldrig har mødt før, og tager på ture ud i den virkelige madverden, langt fra skolens køkkener.

Du kommer til at arbejde selvstændigt, parvis og i større hold, fordi vi ved, det styrker dine evner til at samarbejde på forskellige niveauer. Du skal desuden arbejder tværfagligt med grundfagene dansk og matematik og med elever på vores andre fagretninger.

Gennem hele din tid på Vild med mad taler underviserne med dig for at sikre, at du har det godt og gradvist finder ud af, hvor din styrke og interesse ligger. Opgaverne bliver tilpasset efter dit niveau, så du udvikler dig bedst muligt, både fagligt og personligt. Når de 20 uger på Vild med mad er forbi, står du stærkere i dit uddannelsesvalg, klar til at være det, der gør dig glad og stolt.

YouTube er deaktiveret.

1:12 minutter

Du bliver introduceret til

Uddannelser


Bager og konditor (EUD og EUX)

Ernæringsassistent (EUD og EUX)

Gastronom - kok (EUD og EUX)

Gastronom - smørrebrød og catering (EUD og EUX)

Gourmetslagter (EUD)

Serviceassistent (EUD)

Tjener (EUD og EUX)

Varighed


Grundforløb 1 varer 20 uger

Start hvert år  i august

 

Lokation


Erhvervsfaglige fag

Dollerupvej 4, Aarhus C

 

Gymnasiale fag på EUX

På grundforløbet:
AARHUS TECH
Halmstadgade 6
8200 Aarhus N

På hovedforløbet:
AARHUS GYMNASIUM, Viby
Hasselager Allé 10
8260 Viby J

 

Sådan arbejder vi

Vi gør meget ud af, at du og dine kammerater får en anderledes skoledag. Meget af tiden arbejder vi på tværs af teoretiske og praktiske fag. Vi arbejder meget med temaer og projekter, og ofte også på tværs af de forskellige erhvervsfag, så sammenhængen bliver tydelig. Vi har stor fokus på din og dine kammeraters trivsel, og derfor vil motion og bevægelse være en integreret del af din skoledag.

På grundforløb 1 skal du have klasseundervisning i dansk og matematik to dage om ugen. Resten af tiden bruger du på dine erhvervsfag. Læs mere om fagene på grundforløb 1.