AARHUS
TECH

Vejledning på AARHUS TECH

Kontaktinformation og FAQ

Hvad har du spørgsmål om?

Drejer din henvendelse om noget andet? Kontakt Studieservice på T 8937 3533 eller mail@aarhustech.dk.

Vejledning

Kontakt en af studievejlederne nedenfor, hvis du har spørgsmål til vores uddannelser.

NB! Studievejlederne kan være forhindret i at besvare dit opkald. Hvis dit opkald ikke bliver besvaret, er du velkommen til prøve igen senere, sende en SMS eller skrive en mail til dem – så vil studievejlederen kontakte dig.

Telefontid
Mandag-torsdag kl. 09:00-14:00
Fredag kl. 09:00-13:00

(Vejledningen har ændrede træffetider i sommermånederne - se lukkedage)

Drop-in vejledning hver torsdag

Hver torsdag fra kl. 9-15 kan du få personlig vejledning uden forudgående aftale i vores vejledningscenter på Halmstadgade 6, 8200 Aarhus N (lige overfor Studieservice i foyeren).

(Vejledningen har ændrede træffetider i sommermånederne - se lukkedage)

Kontakt en vejleder

Halmstadgade

 

Fagretningerne Byggeteknik samt Metal og mekanik

Lene Krogstrup
M 2948 1918, lkr@aarhustech.dk

Fagretningen Medie og teknik

Pernille Nordmand Skov
M 6198 7454, pns@aarhustech.dk

Bygningsmaler, Snedkeruddannelserne, Struktøruddannelserne og Træfagenes byggeuddannelse - Tømrer

Peter Baaer
M 6198 7534, psb@aarhustech.dk

Mediegrafiker, Teknisk designer og Webudvikler

Pernille Nordmand Skov
M 6198 7454, pns@aarhustech.dk

Industritekniker, Smed, VVS, Ejendomsservicetekniker, Serviceassistent og Sikkerhedsvagt

Pernille Nordmand Skov
M 6198 7454, pns@aarhustech.dk

Dollerupvej

Fagretningerne Styling og livsstil og Vild med mad

Bo Orup Rasmussen
M 6198 7432, bora@aarhustech.dk

 

Bager og konditor, Ernæringsassistent, Frisør, Gastronom, Gourmetslagter og Tjener

Bo Orup Rasmussen
M 6198 7432, bora@aarhustech.dk

Hasselager Allé

Data- og kommunikationsuddannelsen samt Elektronik- og svagstrømsuddannelsen

Bo Orup Rasmussen

M 6198 7432, bora@aarhustech.dk

 

Elektriker

Jeannette Callisen
M 6198 7486, jbca@aarhustech.dk

 

Personvognsmekaniker, Vejgodstransport - chauffør og Lager- og terminaluddannelsen

Peter Baaer
M 6198 7534, psb@aarhustech.dk

Spørgsmål om SU

Telefontid på AARHUS TECH: mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 8:30 - 12:00

Rabat på transport - se mere på  https://www.ungdomskort.dk
Se også afsnittet under FAQ længere nede på siden.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvornår starter grundforløbet?

De fleste uddannelser starter to gange om året. Du kan se en oversigt over startdatoerne på de enkelte uddannelser eller på ansøgning.

Hvor lang tid varer en erhvervsuddannelse?

Det er meget forskelligt. Normalt mellem 2,5 - 5 år. De fleste dog 3 - 4 år. Afhængigt af tidligere uddannelse og beskæftigelse kan der søges om afkortning af uddannelsen. Se længden på hver enkelt uddannelse.

Får jeg løn på grundforløbet?

Du får løn fra den dag, du har en uddannelsesaftale med en virksomhed. Hvis du har det på grundforløbet, er svaret ja, hvis ikke nej. Du kan dog søge SU, hvis du er over 18.

Kan jeg få rabat på transport til skolen?

Ja.

  1. Inden du får en læreplads

    Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Derudover kan du køre med offentligt transport i hele dit takstområde. Læs mere på www.ungdomskort.dk.

    Du bestiller selv ungdomskort hos trafikselskaberne.

  2. Når du har en læreplads

    Når du har en læreplads, og hvis du har mindst 10 km hver vej fra bopæl/indkvarteringsstedet til skolen, godtgør din læreplads dine transportomkostninger. Du skal selv lægge ud for dine transportomkostninger, og det er et krav, at du benytter billigste offentlige befordringsmiddel, fx ved køb af abonnementskort på et af salgsstederne. Husk kvitteringer og anden rejsedokumentation.

    Du skal selv søge om godtgørelse for dine rejseudgifter igennem My Education-appen, som kan downloades via App Store og Google Play. Udgiften får du refunderet af din arbejdsgiver, som modtager 80% af udgiften refunderet ved AUB. Se mere på Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

  3. Når du er i skoleoplæring

    Du kan få befordringsrefusion, hvis du har mindst 10 km fra din bopæl til skoleoplæringscenteret, og har haft en udgift til transport. Du kan få tilskud til billigste offentlige transportmiddel.

    Læs mere i det informationsmateriale, som du modtager ved optagelse i skoleoplæring.

Hvem kan starte på en erhvervsuddannelse?

For at blive optaget på en erhvervsuddannelse skal du have mindst 02 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve, og du skal have opfyldt undervisningspligten. Optagelseskravet om 02 i dansk og matematik gælder alle som søger ind på et grundforløb.

Er der andre måder at opfylde adgangskravene på?

Ja, hvis du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder du umiddelbart adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Du skal dog stadig have opfyldt din undervisningspligt.
Hvis ikke du opfylder adgangskravene, bliver du indkaldt til en optagelsesprøve efter din tilmelding til den uddannelse du ønsker.

Se mere på adgangskrav.

Hvad er overgangskrav?

For at komme videre efter grundforløb 2 til hovedforløbet skal du, udover at bestå grundforløbsprøven, bestå eller gennemføre nogle grundfag på bestemte niveauer. Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse. Se overgangskrav på de enkelte uddannelser.

Hvilke muligheder for støtte kan jeg få under uddannelsen?

Hvis du fx er ordblind, eller du har dokumenterede funktionsnedsættelser - fysiske eller psykiske - hjælper vi med specialpædagogisk støtte (SPS). Støtten tager udgangspunkt i, hvilke behov og udfordringer du har, så du kan færdiggøre din uddannelse.

Det er vigtigt for os, at vores elever har det godt - også udenfor skoletiden. Derfor samarbejder vi med organisationer, der specialiserer sig i rådgivning af unge og styrkelsen af unge trivsel. Se, hvilke former for støtte du kan på som elev på AARHUS TECH.

Er der adgangsbegrænsning til nogle uddannelser?

Ja det er der til nogle uddannelser, medmindre du har en uddannelsesaftale med en virksomhed. Men skolen har nogle såkaldte kvotepladser, som du kan søge ind på. Under den enkelte uddannelse kan du se, om uddannelsen er adgangsbegrænset, og hvorledes du søger uddannelser.

Jeg er voksen og har arbejdet som ufaglært i en årrække. Kan jeg få afkortet en erhvervsuddannelse?

Der er flere muligheder for både uddannelsesvej og merit afhængig af dine erfaringer og alder. Alle voksne på 25 år og derover starter deres uddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Din uddannelse Erhvervsuddannelse for Voksne (EUV) sammensættes ud fra dine relevante joberfaringer og tidligere uddannelse og kurser.

Se mere under adgangskrav.

Jeg er voksen, kan jeg få voksenlærlingeløn?

Det er virksomheden som kan søge voksenlærlingetilskud, hvis de ansætter en elev over 25 år. Du kan kontakte dit jobcenter for at få belyst dine muligheder, som vil afhænge af om du er i målgruppen (din alder, tidligere uddannelse og beskæftigelse eller ledighed), og om du kan finde en virksomhed, som kan og ønsker at søge om voksenlærlingetilskuddet.

Hjælper skolen med at finde læreplads?

Du kan få hjælp til at finde en læreplads, hos konsulenten for den uddannelse du går på samt lærepladsen.dk, hvor du kan se, hvor mange lærlinge virksomheder er godkendte til at tage, og hvor mange de har. (Vælg "godkendte læresteder" i menuen og følg vejledningen).

Kan jeg komme i skoleoplæring, hvis jeg ikke kan finde en læreplads selv?

Mange uddannelser har skoleoplæring, enkelte har ikke. Se listen over uddannelser, der udbydes med skoleoplæring.

Kan jeg tage hele uddannelsen i Aarhus?

AARHUS TECH gennemfører hovedforløbet på langt hovedparten af vores uddannelser. Enkelte uddannelsers hovedforløb skal tages på andre erhvervsskoler. Det fremgår af den enkelte uddannelse, hvis du ikke tage hovedforløbet på AARHUS TECH.

Kan jeg bo på skolehjem, hvis jeg har langt til skole?

Du er berettiget til at bo på skolehjem, hvis du har mere end fem kvarters offentlig transporttid fra din bopæl til den nærmeste skole, som tilbyder den uddannelse, du har valgt.
Man kan bo på skolehjem, hvis man går på en erhvervsuddannelse. Læs mere om skolehjemmet.