AARHUS
TECH

It, medie og teknik

2 eller 3 dage

Introduktionskursus på fagretningen It, medie og teknik

Praktisk info

Varighed: 2 eller 3 dage

Hvor: Hasselager Allé 2, Viby J

Mødetid: kl. 8:30 - 13:30

Kantine: du kan købe frokost med kort og MobilePay

Beklædning: du låner tøj på skolen, der overholder krav til hygiejne og sikkerhed.

Fravær: Kontakt egen skole

Sådan ser dit program ud 

Her kan du se dit skema for dine dage på AARHUS TECH.

2 dage

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

8.30 

Velkomst i kantinen

I bliver hentet i kantinen 

I bliver hentet i kantinen

  Vi præsenterer os for hinanden Gennemgang af dagens opgaver  Gennemgang af dagens opgaver
  Gennemgang af dagens opgaver    

9.30 

Oplæg om fagretningen It, medie, teknik Arbejde med håndværksmæssige opgaver i klassen - eksempelvis relevante it-opgaver, elektronikopgaver, grafiske opsætninger eller webopgaver.  Arbejde med håndværksmæssige opgaver i klassen - eksempelvis relevante it-opgaver, elektronikopgaver, grafiske opsætninger eller webopgaver. 
  EUD/EUX, rundvisning    
10.00 

Arbejde med håndværksmæssige opgaver i klassen - eksempelvis relevante it-opgaver, elektronikopgaver, grafiske opsætninger eller webopgaver.  Arbejde med håndværksmæssige opgaver i klassen - eksempelvis relevante it-opgaver, elektronikopgaver, grafiske opsætninger eller webopgaver.  Arbejde med håndværksmæssige opgaver i klassen - eksempelvis relevante it-opgaver, elektronikopgaver, grafiske opsætninger eller webopgaver. 
13.00 

Oprydning og rengøring samt opsamling på dagen.

Oprydning og rengøring samt opsamling på dagen.

Oprydning og rengøring samt opsamling på dagen 

13.00

Rengøring og oprydning

Tak for i dag

Oprydning og evaluering

Evaluering  (2 dages forløb)

Evaluering af forløbet 

(3 dages forløb)

 

Forsøg dig med konkrete it- og web-løsninger

I løbet af de 2 eller 3 dage får du konkrete udfordringer, som du løser alene eller i en lille gruppe. Det kan være it-opgaver, elektronikopgaver, grafiske opsætninger eller webopgaver, som er typiske for området.

Din fremtid med en uddannelse indenfor It, medie og teknik

Har du fundet ud af, at du kan lide at arbejde med computere? Og gør det dig glad at sikre gode it-, grafik- og web-løsninger, som andre er afhængige af

Så er fagretningen It, medie og teknik måske noget for dig også i fremtiden.

Efter de første 20 uger på fagretningen vælger du et af følgende fag:

 • Mediegrafiker
 • Teknisk designer
 • Webudvikler
 • It-supporter
 • Datatekniker med speciale i infrastruktur
 • Elektronikfagtekniker

 

Om uddannelser indenfor It, medie og teknik

Bruger du din computer som omdrejningspunkt for alt, kan du skabe dig en fremtid med it, medier og teknik. Du lærer computerens forskellige dele at kende, og i undervisningen får du styr på de grundlæggende principper, når du skal kode hjemmesider og lave webdesign og 3D tegninger.

På fagretningen vil du også blive præsenteret for den grafiske branche, som arbejder med design, billeder og layout til digitale og trykte medier.

Meget af tiden arbejder vi på tværs af teoretiske og praktiske fag, og fagene afspejler din fagretning i temaer og projekter.
Din trivsel er vigtig, så motion og bevægelse er en integreret del af skoledagen.

Undervisningen vil have temaer inden for områderne: teknisk support, opsætning og programmering, opbygning og udvikling af websites samt brug af elektroniske tegne/billedprogrammer. Du får opgaver, som ude i branchen bliver løst af web-udviklere, it support/datateknikere, elektronikfagteknikere, mediegrafikere og teknisk designere.

Glæd dig til en uddannelse med masser af spændende projekter sammen med andre unge!

 

Stikord om job inden for it, medie og teknik

Mediegrafiker
Du udvikler idéer og skaber design, grafik, billeder, animationer og tekst til trykte og digitale medieprodukter. Det kan være reklamer, emballager, magasiner, bøger, plakater, hjemmesider og apps.

Teknisk designer
Som teknisk designer omsætter du idéer til konkrete skitser og tegninger. Du er ofte bindeled mellem ingeniører, arkitekter og de folk på værkstedet, der skal udføre opgaven. Når du laver arbejdstegninger, som oplæg til et konkret produkt, bruger du 3D-tegning, visualisering og animation.

Web-udvikler
I en spændende og omskiftelig branche producerer du løsninger til webbrugere. Det kan være apps til mobil og design til hjemmesider og webshops. Desuden arbejder du med at kode og integrere bl.a. billeder, grafik og animation i de forskellige produkter, alt efter hvad kunden har behov for.

It-supporter
Som it-supporter har du ansvaret for at guide og servicere brugerne, når deres pc driller, eller når de skal have installeret nye programmer. Du kan også fejlsøge, reparere og opgradere computere. 

It-supporteren rådgiver desuden om it-løsninger, produkter og datasikkerhed.

It-supporter er første trin til uddannelsen som datatekniker med speciale i infrastruktur.

Datatekniker med speciale i infrastruktur
Her arbejder du typisk med at konfigurere og vedligeholde serverløsninger, designe avancerede LAN- og WAN-netværk og arbejde med sikkerhedsløsninger på serverbaserede netværk. Du kan også være specialisten, som it-supporteren kontakter ved mere komplekse udfordringer.

Datateknikeren med speciale i programmering
Som datatekniker med speciale i programmering, kommer du typisk til at arbejder med softwareudvikling i mange forskellige programmeringssprog til forskellige platforme. Du kommer til at arbejde med client, server, webapplikationer og databasesystemer. ’Embedded systems’ kan også være dit område.

Elektronikfagtekniker
Her kommer du til at udvikle nye produkter, opbygge prototyper, teste og afprøve printkort, fejlsøge og reparere elektronisk udstyr.

Det kan være elektronik til vindmøller, hospitaler, skibe, fly, Hi-fi og lydudstyr og desuden laboratorieudstyr til fx eksperimentalfysik. Det kan også være udstyr, der kan måle temperatur, tryk, fugtighed mm. eller forbrug af vand, varme, el og lys.

Se, hvor vi afholder It, medie og teknik

Vil du starte på en erhvervsuddannelse?

Grundforløb 1 varer 20 uger og er for dig, der kommer direkte fra 9. og 10. klasse.

Hvis du er i tvivl om, hvad der interesserer dig, er der 6 fagretninger at vælge imellem:

 • Byggeteknik EUD/EUX
 • EUX TECH
 • It, medie og teknik EUD/EUX
 • Metal og mekanik EUD/EUX
 • Styling og livsstil EUD
 • Vild med mad EUD/EUX