AARHUS
TECH

Grundforløb 1 - IT, medie og teknik

IT, medie og teknik

for dig der kommer fra 9. eller 10. klasse


Computeren som værktøj

For dig, der ikke kan undvære en computer i mere end fem minutter ad gangen, og som bruger din computer som omdrejningspunkt for alt. Vi arbejder både med software og hardware, så du kommer til at at skille computeren ad og samle den igen, men også med kodning og udvikling af design til både online og offline medier.

Temaet for et projekt kan fx være: Web it! – programmer din hjemmeside, Kom på nettet – byg dit netværk, Print din Thing – 3D print, Bit it – byg en bit-tæller.

Design og 3D-tegning

Du kommer rundt i alle dele af computerverdenen. Du lærer fx om styresystemer og forskellige brugerprogrammer. Du kommer til at arbejde med forskellige måder at udtrykke sig visuelt på - fra webdesign til tegning. Du lærer også de helt grundlæggende principper inden for kodning af hjemmesider og 3D-tegning.

YouTube er deaktiveret.

1:08 minutter

Du bliver introduceret til

Uddannelser


Data- og kommunikationsuddannelsen (EUD og EUX)

Elektronik- og svagstrømsuddannelsen (EUD og EUX)

Lager- og terminaluddannelsen (EUD)

Mediegrafiker (EUD)

Teknisk designer (EUD)

Webudvikler (EUD)

Varighed


Grundforløb 1 varer 20 uger

Start hvert år  i august

 

Lokation


Erhvervsfaglige fag
Kileparken 25, Tilst

 

Gymnasiale fag på EUX

På grundforløbet:
AARHUS GYMNASIUM, Tilst
Kileparken 25
8381 Tilst

På hovedforløbet:
AARHUS GYMNASIUM, Viby
Hasselager Allé 10
8260 Viby J

Sådan arbejder vi

Vi gør meget ud af, at du og dine kammerater får en anderledes skoledag. Meget af tiden arbejder vi på tværs af teoretiske og praktiske fag. Vi arbejder meget med temaer og projekter, og ofte også på tværs af de forskellige erhvervsfag, så sammenhængen bliver tydelig. Vi har stor fokus på din og dine kammeraters trivsel, og derfor vil motion og bevægelse være en integreret del af din skoledag.

Du møder opgaver, som bliver løst af webudviklere, IT-supportere/datateknikere, elektronik-fagteknikere, mediegrafikere og tekniske designere, så du får en god fornemmelse af arbejdet i forskellige typer af virksomheder, der arbejder med IT.

På grundforløb 1 skal du have klasseundervisning i dansk og matematik to dage om ugen. Resten af tiden bruger du på dine erhvervsfag. Læs mere om fagene på grundforløb 1.