AARHUS
TECH

Webudvikler

Næste skolestart: januar 2025

Hvad kommer jeg til at arbejde med?

I en spændende og omskiftelig branche producerer du løsninger til webbrugere. Det kan være apps til mobil og design til hjemmesider og webshops. Desuden arbejder du med at kode og integrere bl.a. billeder, grafik og animation i de forskellige produkter, alt efter hvad kunden har behov for.

 

Hvad lærer jeg? 

Du får en grundig viden om, hvordan internettet er opbygget og virker. Du lærer at arbejde med webdesign, programmering og kodning. Og du lærer at forholde dig til budskab, indhold, form og funktion bag dynamiske websider.

En del af faget handler om at behandle digitale billeder, video og lyd.

 

Hvor kan jeg arbejde som webudvikler?

Du kan blive ansat som it-medarbejder, webdesigner eller systemadministrator i webbranchen og hos bureauer, organisationer eller inden for offentlig virksomhed. Du har også mulighed for at starte dit eget firma.

 

Vælg webudvikleruddannelsen, hvis du har…

  • gode evner for at samarbejde med andre
  • overblik ­ – også når der er travlt 
  • lyst til konstant at følge udviklingen i branchen

 

Hvad kan jeg forvente at tjene som nyuddannet webudvikler?

Børne- og Undervisningsministeriet udregner løbende den startløn, nyuddannede kan forvente at tjene i omegnen af. Se den her.

Den startløn, som ministeriet oplyser, er baseret på de seneste oplysninger fra Danmarks Statistik. Den er et gennemsnit af de seneste tre års indberetninger om, hvad nyuddannede webudviklere tjener, når de lige er kommet i arbejde. Fordi der er tale om et beregnet gennemsnit, kan den egentlige startløn godt være en anelse højere eller lavere, end det ministeriet oplyser.

 

Kvoteuddannelse:

Uddannelsen har et begrænset antal pladser. 

Kvotepladserne på webudvikler fordeles efter ”først til mølle”-princippet. Så hvis du opfylder de generelle adgangskrav, bliver du optaget, umiddelbart efter vi har modtaget din ansøgning.

Lokation

Halmstadgade 6
8200 Aarhus N

Varighed

2 år og 3 mdr. 
(inkl. grundforløb 1 og 2)

Du kan tage grundforløbet på AARHUS TECH. Men hovedforløbet tager du på en anden erhvervsskole i fx Grenå, Aalborg eller Viborg.

Økonomi

Du kan få SU under hele uddannelsen, hvis du er fyldt 18 år. Se mere på su.dk

Fag

Obligatoriske fag: avanceret CSS, programmering, avanceret frontend, projektorganisering, dataservices og -integration, CMS, faglig fornyelse, jobsøgning og branchekendskab og praktisk webudvikling.

Du gennemfører hele webudvikler-uddannelsen på skole.

 

Særlige computerkrav på uddannelsen

I løbet af uddannelsen vil du skulle arbejde med nogle bestemte programmer på din computer. Det er meget vigtigt, at du tjekker programmernes systemkrav og sikrer dig, at din computer lever op til dem.

Programmerne, som din computer skal kunne køre, er:

 

Hovedforløb

Du kan tage grundforløbet på AARHUS TECH, men hovedforløbet skal du tage på en anden erhvervsskole i fx Grenå, Aalborg, eller Viborg. 

 

Videreuddannelse

Du kan videreuddanne dig indenfor medieverdenen.

Se alle dine muligheder på ug.dk/adgangskortet for EUD of EUX.

Overgangskrav til hovedforløb - EUD

EUD-elever skal have bestået

  • dansk E, matematik E
  • grundforløbsprøven 

Skoleuddannelse

Hele uddannelsen gennemføres på skole.