Metal og mekanik
for dig der kommer fra 9. eller 10. klasse
Mange former for mekanik, teknik og maskiner
På Metal og mekanik får du en hverdag sammen med andre unge, som også synes, det er sjovt at arbejde med metaller, motorer, og maskiner - både store og små.
Du lærer om, hvad forskellige metaller kan, hvordan de bruges, og hvordan du bearbejder dem. Og når du har forståelse for mekanik, kan du bruge din viden til at reparerer maskiner og apparater. Bæredygtighed og innovation er også vigtigt for os. Derfor lærer vi dig at designe, udvikle og lave produkter i metal, hele vejen fra den tidlige idé på tegneblokken til det færdige produkt er klart.
Det kræver naturligvis, at du kender til de mange måder metalarbejde udføres - og at du kan finde ud af dem. Derfor introducerer vi dig til masser af specielt håndværktøj, større maskiner og udstyr til svejsning. Du kommer også til at prøve kræfter med fejlfinding, el-systemer, og reparation af biler.
Stærke fællesskaber, der aldrig ruster
På Metal og mekanik får du et stærkt, fagligt fællesskab. Her er dyrker vi vores interesse for det gode håndværk, metalarbejde og maskiner. Vi øver os sammen og lærer sammen. Du skal altså ikke kun arbejde alene, men også i par og større grupper, i værkstederne og i klasselokalet. Vi laver endda tværfaglige projekter med de andre fagretninger.
Det lyder måske meget seriøst og fagligt alt sammen, men du kan trygt regne med, at det sociale også fylder meget! Ligesom vi går op i, at vores svejsninger er stærke, er det vigtigt for os, at du får venskaber, der holder. Vi tror nemlig på, at du udvikler dig bedst – fagligt og personligt – når du trives og går glad og stolt i skole hver dag. Sådan klæder vi dig på til sikkert at kunne tage hånd om dit uddannelsesvalg, din fremtid og dig selv.
Du bliver introduceret til
Uddannelser
Industriteknikeruddannelsen (EUD og EUX)
Personvognsmekaniker (EUD og EUX)
Smed (EUD og EUX)
Vejgodstransportchauffør (EUD)
Varighed
Grundforløb 1 varer 20 uger
Start hvert år i august
Lokation
Erhvervsfaglige fag
Halmstadgade 6, Aarhus N
Bor du langt væk? Få
plads på skolehjemmet
Gymnasiale fag på EUX
På grundforløbet:
AARHUS TECH
Halmstadgade 6
8200 Aarhus N
På hovedforløbet:
AARHUS GYMNASIUM, Viby
Hasselager Allé 10
8260 Viby J
Sådan arbejder vi
Vi gør meget ud af, at du og dine kammerater får en anderledes skoledag. Meget af tiden arbejder vi på tværs af teoretiske og praktiske fag. Vi arbejder meget med temaer og projekter, og ofte også på tværs af de forskellige erhvervsfag, så sammenhængen bliver tydelig. Vi har stor fokus på din og dine kammeraters trivsel, og derfor vil motion og bevægelse være en integreret del af din skoledag.
På grundforløb 1 skal du have klasseundervisning i dansk og matematik to dage om ugen. Resten af tiden bruger du på dine erhvervsfag. Læs mere om fagene på grundforløb 1.
Adgangskrav
Læs mere om, hvilke adgangskrav du skal opfylde for at blive optaget på en erhvervsuddannelse.
Ansøg nu
Se, hvordan du ansøger om optagelse, og hvornår der er skolestart
Uddannelsens opbygning
Læs mere om, hvordan en erhvervsuddannelse er opbygget af grundforløb, skole- og oplæringsdele.
Kom og mød os
Deltag i fx vores rundvisninger eller andre arrangementer!
Oplev vores faciliteter på skolen eller se filmene, hvor Matilde viser rundt på adresserne og i værkstederne.
Har du fundet din fagretning?
Klik her og se, hvordan du søger ind.