AARHUS
TECH

Grundforløb 1 - Metal og mekanik

Metal og mekanik

for dig der kommer fra 9. eller 10. klasse


Mange former for elektronik, teknik og maskiner.

Metal og mekanik er for dig, der synes, det er sjovt at lave nye spændende ting af metal eller skille ting ad og løse problemer, hvis noget er gået i stykker. Du skal også kunne lide at arbejde med hele arbejdsprocessen fra en ide på tegneblokken til det færdige produkt.

Du kommer til at arbejde med stålkonstruktion, produktionsudstyr og køretøjer. Du arbejder også med forskellige former for metalbearbejdning blandt andet svejsning og drejning

Byg et køretøj eller et maskineri

Med udgangspunkt i diverse reservedele skal du være med til at udvikle, tegne og producere et nyt, motoriseret køretøj. FX en selvkørende trillebør med tip. En Quarter Midget Racer eller en minikran. Du bliver undervist i et socialt og fagligt fællesskab, hvor vi har fokus på innovation. 

YouTube er deaktiveret.

1:13 minutter

Du bliver introduceret til

Uddannelser


Industriteknikeruddannelsen (EUD og EUX)

Personvognsmekaniker (EUD og EUX)

Smed (EUD og EUX)

Vejgodstransportchauffør (EUD)

Varighed


Grundforløb 1 varer 20 uger

Start hvert år  i august

 

Lokation


Erhvervsfaglige fag
Halmstadgade 6, Aarhus N

 

Gymnasiale fag på EUX

På grundforløbet:
AARHUS GYMNASIUM, Tilst
Kileparken 25
8381 Tilst

På hovedforløbet:
AARHUS GYMNASIUM, Viby
Hasselager Allé 10
8260 Viby J

Sådan arbejder vi

Vi gør meget ud af, at du og dine kammerater får en anderledes skoledag. Meget af tiden arbejder vi på tværs af teoretiske og praktiske fag. Vi arbejder meget med temaer og projekter, og ofte også på tværs af de forskellige erhvervsfag, så sammenhængen bliver tydelig. Vi har stor fokus på din og dine kammeraters trivsel, og derfor vil motion og bevægelse være en integreret del af din skoledag.

På grundforløb 1 skal du have klasseundervisning i dansk og matematik to dage om ugen. Resten af tiden bruger du på dine erhvervsfag. Læs mere om fagene på grundforløb 1.