AARHUS
TECH

Bygningsmaler


Næste skolestart: 5. august 2024

Hvad kommer jeg til at arbejde med?

Som bygningsmaler forvandler du facader og rum med farver. Du kommer ud til både private kunder, virksomheder og byggepladser. En vigtig del af arbejdet er at rådgive kunden om, hvilke materialer, farver og behandling, der er den rette. Måske bruger du specielle teknikker som marmorering, forgyldning og ådring.

 

Hvad lærer jeg? 

Du får indsigt i farvelære, stilarter, materialer og maleteknikker, blandt andet dekorationsmaling.  I undervisningen lærer du også at sætte tapet op.

I skoleperioderne lærer du om alle faser fra at rådgive kunden, klargøre og behandle overflader til endeligt at tapetsere, male eller lakere.

 

Hvor kan jeg arbejde som bygningsmaler?

Du kan få arbejde hos en malermester, men der også mulighed for at starte dit eget firma.

 

Hvad kan jeg forvente at tjene som nyuddannet bygningsmaler?

Børne- og Undervisningsministeriet udregner løbende den startløn, nyuddannede kan forvente at tjene i omegnen af. Se den her.

Den startløn, som ministeriet oplyser, er baseret på de seneste oplysninger fra Danmarks Statistik. Den er et gennemsnit af de seneste tre års indberetninger om, hvad nyuddannede bygningsmalere tjener, når de lige er kommet i arbejde. Fordi der er tale om et beregnet gennemsnit, kan den egentlige startløn godt være en anelse højere eller lavere, end det ministeriet oplyser.

 

Vælg bygningsmaleruddannelsen, hvis du har…

  • sikker farvesans og et godt håndelag
  • blik for tidens trends
  • lyst til at arbejde både inde og ude – også højt til vejrs

Lokation

Halmstadgade 6 
8200 Aarhus N

Bor du langt væk?
plads på skolehjemmet

Varighed

3 år og 9 mdr.
(inkl. grundforløb 1 og 2)

Økonomi

Har du en læreplads allerede på grundforløbet, får du løn. Lønnen vil stige løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i oplæring og på skoleopholdene.

Er du i skoleoplæring, vil du også få løn, dog på en lavere sats.

Har du ikke en læreplads, kan du få SU på grundforløbene, hvis du er over 18 år. Se mere på su.dk

Fag

På uddannelsen får du obligatoriske fag som: teknikker og materialer, farvelære, tegning, æstetik, erhvervs- og arbejdsmarkedsforhold, miljø og sikkerhed og epoxy sikkerhedskursus.
Derudover lærer du om fx afdækning og renholdelse, afrensning, spartling, bundbehandling/grundinger, mellembehandlinger, færdigbehandlinger, vægbeklædninger, metaloverflader, værktøjer og hjælpemidler, sikkerhedsforhold, planlægning og kvalitetssikring.

 

Videreuddannelse

Som uddannet bygningsmaler har du mange muligheder for at videreuddanne dig. Du kan fx videreuddanne dig til bygningskonstruktør (3½ år), diplommaler, dekorationsmaler (30 uger), byggetekniker (2 år) eller byggekoordinator (2 år). 

Se alle dine muligheder på ug.dk/adgangskortet for EUD.

Overgangskrav til hovedforløb - EUD

EUD-elever skal have bestået

  • naturfag E, dansk E
  • certifikat i rulle- og bukkestillads
  • bestået grundforløbsprøven.

 

Læreplads

Du er selv ansvarlig for at finde din læreplads, men skolens vejledere og virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne med gode råd. Læs mere om oplæring.

Oplæring i udlandet

Et ophold i udlandet giver dig en oplevelse for livet: Du lærer sprog, møder nye mennesker og oplever en anden kultur. Kort sagt får du spændende udfordringer både på det personlige og på det faglige plan.

Læs mere om oplæring i udlandet.

YouTube er deaktiveret.

2:09 minutter