AARHUS
TECH

Murer

Vælg mellem

Murer

EUX - Murer

 

 

Hvad kommer jeg til at arbejde med?

Murerfaget er et af de ældste håndværk. Som murer er du med til at bevare de stolte traditioner og samtidig bruge moderne metoder. Du bygger nye huse, vedligeholder ældre huse og kan også restaurere bevaringsværdige bygninger.

 

Hvad lærer jeg? 

Du lærer at støbe sokkel og gulv, pudse facader og arbejde med tagsten. At sætte fliser op og lægge gulvklinker er også en stor del af en murers arbejde.

Du får viden om brændte sten, beton, fliser og andre materialer. Desuden er det selvfølgelig vigtigt, at du kan lave en arbejdstegning og bruge den, når du skal bygge et helt nyt hus. I murerfaget tegner vi i computerprogrammet AutoCAD.

 

Hvor kan jeg arbejde som murer?

Du kan få job i et byggefirma enten i Danmark eller i udlandet. Du kan også starte din egen virksomhed.

 

Vælg mureruddannelsen, hvis du har…

  • præcision og teknisk snilde
  • sans for kvalitet
  • lyst til at arbejde udendørs – også højt til vejrs

EUX - Murer

 

Du kan også tage uddannelsen som en EUX. Det betyder, at du både får et svendebrev og en studentereksamen, som giver adgang til videregående uddannelser.

Læs mere om EUX.

Lokation

Halmstadgade 6
Aarhus N

Varighed

Varighed 4 år og 5 måneder
(inkl. grundforløb 1 og 2)

Med EUX 4 år til 4 år og 6 måneder
(inkl. grundforløb 1 og 2)

.

Fag

På uddannelsen har du obligatoriske fag som byggepladsindretning og affaldshåndtering, nivellering og afsætning, byggeri og energiforståelse,  byggeri og samfund,  byggeri og arbejdsmiljø,  murerteknik, pudse- og overfladebehandling, fliseteknik, gulvteknik, tagarbejde, restaurering, tegning, digitalt byggeri 1, byggeri og samfund 2 og systemstillads.

 

Videreuddannelse

Du kan videreuddanne dig til byggetekniker, byggekoordinator, bygningskonstruktør.

Læs mere på ug.dk

Overgangskrav

For at komme videre efter grundforløb 2 til hovedforløbet skal du have gennemført og bestået matematik, F + teknologi, F.
Desuden skal du have bestået grundforløbsprøven, som er praktisk og teoretisk.

Obligatoriske certifikater: rulle- og bukkestillads, kold asfalt, bitumen, arbejde med gnistproducerende værktøj, førstehjælp og elementær brandbekæmpelse.

For EUX-elever gælder særlige overgangskrav.

Praktikmuligheder

Du er selv ansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens vejledere og virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne med gode råd. 

Læs mere om praktik

Økonomi

Har du en praktikplads under grundforløbet, får du løn allerede her. Lønnen vil stige løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i praktikken og på skoleopholdene.

Er du i skolepraktik, vil du også få løn, dog på en lavere sats.

Har du ikke en praktikplads, kan du på grundforløbene få SU, hvis du er over 18 år. Se mere på su.dk