AARHUS
TECH

Frisør

 

Næste skolestart: 17. januar 2022

                      

Hvad kommer jeg til at arbejde med?

Frisører er på forkant med mode og styles indenfor hår og kan klippe og sætte frisurer i alle hårtyper.
For mange kunder er det ren forkælelse at gå til frisør, og derfor indgår manicure og ansigts- og hovedbundsmassage også ofte i jobbet.

 

Hvad lærer jeg? 

Udover grundlæggende klippeteknikker lærer du at vaske, farve og behandle hår, rette bryn og lægge makeup. Manicure er også en del af frisørens opgaver.
I uddannelsen prøver du kræfter med mere avancerede frisurer som fx brudehår og desuden barbering. Kundepsykologi og kommunikation er vigtige kompetencer for en frisør, og det lærer du også her.

Du får kompetencer til at opnå niveau B i Developing Guidelines for The European Hairdressing Social Dialogue Programme, som svarer til den europæiske standard for grundlæggende færdigheder i frisørfaget.

 

Hvor kan jeg arbejde som frisør?

Det mest almindelige er at arbejde i salon, men frisører kan også køre ud til kunder på arbejdspladser, sygehuse og plejehjem. Der er også mulighed for at blive selvstændig.

 

Hvad kan jeg forvente at tjene som nyuddannet frisør?

Børne- og Undervisningsministeriet udregner løbende den startløn, nyuddannede kan forvente at tjene i omegnen af. Se den her.

Den startløn, som ministeriet oplyser, er baseret på de seneste oplysninger fra Danmarks Statistik. Den er et gennemsnit af de seneste tre års indberetninger om, hvad nyuddannede frisører tjener, når de lige er kommet i arbejde. Fordi der er tale om et beregnet gennemsnit, kan den egentlige startløn godt være en anelse højere eller lavere, end det ministeriet oplyser.

 

Vælg frisøruddannelsen, hvis du har…

  • lyst til at rådgive kunder om stil, farve og evt. makeup
  • kreativ sans og præcision
  • forståelse for andre mennesker

 

Kvoteuddannelse:

Uddannelsen har et begrænset antal pladser. For at få adgang til grundforløb 2 skal du have en uddannelsesaftale med en godkendt praktikvirksomhed. Alternativt kan du ansøge om en kvoteplads.

Du skal opfylde særlige krav, for at du kan blive optaget på en kvoteplads. Læs mere om optagelse på  kvotepladsen.

Lokation

Dollerupvej 4
8000 Aarhus

Varighed

4 år og 6 mdr. 
(inkl. grundforløb 1 og 2)

Økonomi

Har du en praktikplads allerede på grundforløbet, får du løn. Lønnen vil stige løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i praktikken og på skoleopholdene. Er du i skolepraktik, vil du også få løn, dog på en lavere sats.

Har du ikke en praktikplads, kan du få SU på grundforløbene, hvis du er over 18 år. Se mere på su.dk

Videreuddannelse

Gennem Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund og Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg har du har flere muligheder for at dygtiggøre dig yderligere.

Se alle dine muligheder på ug.dk/adgangskortet for EUD of EUX.

Overgangskrav til hovedforløb - EUD

EUD-elever skal have bestået

  • dansk E, design E, afsætning F
  • certifikatet i kemisk arbejdsmiljø for frisører
  • grundforløbsprøven

Praktikplads

Du er selv ansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens vejledere og virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne med gode råd. Læs mere om praktik

Praktik i udlandet

Praktik i udlandet
Et ophold i udlandet giver dig en oplevelse for livet: Du lærer sprog, møder nye mennesker og oplever en anden kultur. Kort sagt får du spændende udfordringer både på det personlige og på det faglige plan.

 

Optag på kvoteuddannelsen

 

Der er ansøgningsfrist mandag den 22. november 2021 på optagelse.dk.

Vi skal modtage din motiverede ansøgning: senest mandag den 22. november 2021 på mail til optagelse@aarhustech.dk

Her skal vi også have modtaget din motiverede ansøgning på mail til optagelse@aarhustech.dk
I emnefeltet skriver du:  Motiveret ansøgning – Frisør

Hjælp til at skrive en motiveret ansøgning
Du skal motivere din ansøgning og vedlægge dit grundskolebevis, din uddannelsesplan fra folkeskolen samt andre relevante bilag, som du ønsker, vi skal tage med, når vi udvælger elever til kvotepladserne.

De ansøgere, som indkaldes til samtale, vil få besked mandag den 29. november 2021, og selve samtalerne vil finde sted torsdag den 9. december 2021.

Tildeling af kvotepladserne vil ske ud fra en vurdering af hvem, vi skønner, der er bedst egnet til frisørfaget:

  • Det er en fordel for dig, hvis du tidligere har vist interesse for frisørfaget fx ved at have været på brobygning og i praktik i en salon.
  • Det er en fordel for dig, hvis du har et godt helbred. Frisørfaget kan være hårdt for ryg og ben, da du står meget op.
  • Det er en fordel for dig, hvis din hud ikke er sart, da du under arbejdet kommer i berøring med meget vand og kemiske væsker.

Med baggrund i ansøgningen udvælger vi et antal elever til samtale. Alle ansøgere får besked om optagelse eller afslag i e-Boks fredag den 10. december 2021 - ansøgere, der skal til optagelsesprøve dog først 20. december 2021.