AARHUS
TECH

Erhvervs­uddannelser

Hvad er en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse (EUD) er en praktisk ungdomsuddannelse, hvor du skifter mellem at gå i skole og være i oplæring i en virksomhed; du bliver faglært – altså lært op i et fag. Med en erhvervsuddannelse bliver du klædt på til et arbejdsmarked, der skriger på faglært arbejdskraft. I 2030 vil Danmark mangle op mod 100.000 faglærte. Dermed tager du både hånd om dig selv, din fremtid og dit land, når du tager en uddannelse hos os.

Både hoved og hænder

Erhvervsuddannelser bliver også kaldt for EUD og dækker over uddannelser, hvor du hele tiden kombinerer teori med praktisk erfaring. Du lærer kun teori, du faktisk kan bruge i virkeligheden. På den måde skaber vi sammenhæng mellem de teorier og metoder, du lærer i skolen, og det du lærer ude i din virksomhed. 

Gå på opdagelse i vores 28 erhvervsuddannelser – du finder med garanti en, der matcher dig og dine drømme. God fornøjelse.

YouTube er deaktiveret.

1:18 minutter

Bliv dit barns bedste vejleder med vores uddannelsesguide

Ved du nok til at hjælpe dit barn?

Du kan ikke længere regne med, at dit barn får personlig uddannelsesvejledning i folkeskolen. Hvad svarer du, når dit barn spørger dig til råds om valget af ungdomsuddannelse?

Vi klæder dig på til samtalen med dit barn.

Få vores uddannelsesguide i din indbakke

I otte mails stiller vores uddannelsesguide til forældre skarpt på det, som er vigtigst at vide om uddannelseslandskabet anno 2023.

Læs mere om uddannelsesguiden, eller tilmeld dig her.

Uddannelsesguiden indeholder bl.a.:

  • Forklaringer af de mange forkortelser og betegnelser i uddannelsessystemet.
  • Oversigt over ungdomsuddannelserne og de efterfølgende muligheder.
  • Konkret guide til hvordan du taler med dit barn om valget af uddannelse.